Hvilke næringsmidler gir base- eller syre-overskudd?

De fleste grønnsaker er basedannende til tross for at de inneholder syrer (fruktsyrer som kan brytes ned til kullsyre og vann).

Det gjelder også frukt og bær. Det rare er at appelsin og sitron gir en basisk reaksjon etter forbrenningen selv om de er sure i utgangspunktet. Til tross for dette kan slike frukter være ugunstige for revmatikere som også har problemer med å skille ut fruktsyrer.

Visse grønnsaker er syredannende som for eksempel rosenkål, asparges, erter, bønner, linser og soyabønner.

Alle typer korn er syredannende, det samme er kjøtt og fisk. Korn (spesielt sammalt) kan til og med gi større effekt enn kjøtt og fisk, fordi de sistnevnte inneholder mye protein som kan medføre dannelse av rikelig ammonium.

Hvis man inntar baserike mineraler (kalium, kalsium og magnesium), kan man isteden oppnå et baseoverskudd i kroppen.

Neste: Ulike produkters syre- eller base-verdier »

Til toppen av siden

Topp

Alfafood AS - Steinbergveien 7 - 3050 Mjøndalen - Telefon: 32 87 82 87 - post@alfafood.no

Alfafood AS © 2007-17 - Innholdsoversikt | Siteman CMS - KP