Småretter med soyapølser

Pølsewok med festpølser
4 porsjoner

  • 1 glass granoVita Soya Festpølser
  • 2 gulrøtter i strimler
  • 1 liten purre i strimler
  • 1 rød paprika i strimler
  • 1 boks bambusskudd
  • 1 pose bønnespirer

Saus:

  • 2 dl eplejuice
  • 1 ss maisenna
  • ½ buljongterning
  • ½ ts. Ingefær

Varm oljen og stek pølsene. Ta ut pølsene og fres grønnsakene raskt. Bland ingrediensene til sausen. Legg pølsene tilbake og hell sausen over. La det tykne.
Serveres med ris.

Enchilada med soyapølser wiener
4 porsjoner

  • 1 glass granoVita Soyapølser Wienerle
  • 1 pakke tacokrydder
  • 1 boks tomatbønner
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 hakket rød løk
  • revet ost, gjerne cheddar
  • 8 myke tortilla

Bland tomatbønner og kidneybønner med krydder i en kasserolle og kok opp. La det koke mens pølsene deles i skiver. Fordel bønnestuing, pølser og løk på hver tortilla og rull dem sammen. Legg dem i en ildfast form og dryss over revet ost.

Stekes ved 250 gr.C til osten er gylden, ca. 10 min.
Serveres med grønn salat, tomat i biter, guakamole og evt. rømme.

Pølsepai med soyapølser wiener
6 porsjoner

Paideig:

  • 2 dl speltmel/hvetemel
  • 1 dl sammalt speltmel/hvetemel fint
  • 150 g kjøleskapkaldt smør
  • 2-3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 1 glass granoVita Soyapølser Wienerle
  • 150 g frisk brokkoli i små buketter, forvellet
  • 1 rød paprika i skiver
  • ½ purreløk i ringer
  • 5-6 friske sjampinjonger i skiver
  • 100 g fetaost marinert i olje
  • 2 ss olje fra fetaosten
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • salt og pepper
  • 150 g revet ost, gjerne cheddar
  • 3 egg
  • 1 pakke matfløte

Bland mel, smør og vann raskt sammen i food processor. Pakk deigen i folie og la den legge i kjøleskapet i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform, prikk deigen godt med gaffel og forstek paibunnen i 12 minutter ved 200 gr.C.

Skjær pølsene i skiver og del opp grønnsaker og sopp. Forvell brokkolien og fres hvitløk, sopp, purre, paprika og pølser i olje. Fordel pølser og grønnsaker over paibunnen.

Visp sammen egg, fløte, ost salt og pepper etter smak. Stek paien på midterste rille i 25-30 minutter. Serveres med frisk salat.

Soyapølser pikant med grønnsakfres
3 porsjoner

  • 1 glass granoVita Soyapølser Pikant
  • 1 hakket løk
  • 1 liten gul squash i biter
  • 1 rød paprika i skiver
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 bit grønnkål strimlet
  • 2 poteter i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk hakket
  • olje
  • krydder/urter

Fres hvitløk og krydder/urter etter smak i oljen sammen med grønnsakene til disse er litt møre. Stek pølsene.

Serveres evt. med godt brød og en kald rømmedressing med urter og litt presset sitron eller lime til.

Til toppen av siden

Topp

Alfafood AS - Steinbergveien 7 - 3050 Mjøndalen - Telefon: 32 87 82 87 - post@alfafood.no

Alfafood AS © 2007-17 - Innholdsoversikt | Siteman CMS - KP